Vitamin B17

19,90 

PREHRANSKO DOPOLNILO


B17 v bistvu ni vitamin ampak je cianogen glikozid  kar pomeni, da se v rastlinah nahaja v različnih oblikah in se pojavi tudi v drugih imenih kot je amigdalin-aktivna sestavina poimenovana po grški besedi za mandlje :amygdal. Poznana so tudi komercialna imena leatril, ter vitamin B17. Znano je, da, se nahaja v peškah od marelic in drugega sadja (hruške , jabolka, ajde ,stročnic). Že v razvoju Kitajske medicine je bil amigdalin  uvrščen kot snov za boj proti tumorjem, v 20.stoletju pa je dr. Ernst Krebs pionir na področju rabe leatrila-koncentriranega izvlečka amigdalina pri terapiji rakavih bolnikov leatril tudi poimenoval. Goba Reišhi in Ostrigar vsebujeta širokov paleto koristnih snovi, vlaknin.


Količina: 60 kapsul Proizvajalec: Terezia


Dostava: 1-2 delovna dneva Možnost telefonskega naročila: 040/254-313 ali 040/546-947

Delite ta izdelek

Opis

Vitamin B17

Vitamin B17 v bistvu ni vitamin ampak je cianogen glikozid  kar pomeni, da se v rastlinah nahaja v različnih oblikah in se pojavi tudi v drugih imenih kot je amigdalin-aktivna sestavina poimenovana po grški besedi za mandlje :amygdal. Poznana so tudi komercialna imena leatril, ter vitamin B17. Znano je, da, se nahaja v peškah od marelic in drugega sadja (hruške , jabolka, ajde ,stročnic). Že v razvoju Kitajske medicine je bil amigdalin  uvrščen kot snov za boj proti tumorjem, v 20.stoletju pa je dr. Ernst Krebs pionir na področju rabe leatrila-koncentriranega izvlečka amigdalina pri terapiji rakavih bolnikov leatril tudi poimenoval. Goba Reišhi in Ostrigar vsebujeta širokov paleto koristnih snovi, vlaknin.

O jemanju prehranskega dopolnila  se moramo pred pričetkom  posvetovati s strokovnjakom. Nekateri ljudje so  občutljivi na vitamin B17, zato se lahko soočijo z glavobolom in šibkostjo. Simptome naj bi odpravilo uživanje grenivk, limoninega, pomarančnega ali grozdnega soka.

Nekateri izmed strokovnjakov so prepričani, da naj bi pomanjkanje vitamina B17 povzročilo razvoj rakavih obolenj, vendar so mnenja o tem še precej deljena.

Pakiranje: 29g/60 kapsul po 400 mg

Vsebina 1 kapsule: 400mg mešanice B17 APRICARC –(zmleta marelična jederca, zmleti posušeni plodovi navadnega rakitovca(Hippophae rhamnoides), zmlete liofizirane gobe reishi( Ganoderma lucidum), zmleti posušeni bukovi ostrigarji (Pleurotus ostreatus) in olje mareličnih jederc). Ovojnica kapsule: želatina.

Način uporabe in  priporočeni odmerek: 1 do 2 kapsuli dvakrat na dan pred obroki vsaj 1-3 mesece. Celo kapsulo pogoltnite s kozarcem vode, ali jo odprite in stresite njeno vsebino v obrok ali v vodo. Primerno za dolgotrajno uporabo.

Opozorilo: Ni primerno za otroke, nosečnice in dojenčke. Shranjujte nedosegljivo otorokom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Kapsulo uporabite takoj po odstranitvi iz ovojnice. Primerno za dieto brez glutena. Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katere koli sestavine zdravila.

Proizvajalec: TEREZIA COMPANY, Na Návrší 997/14, 141 00 Praha 4 – Michle

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vitamin B17”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja