Melatonin pršilo v steklenički, 30ml

(1 mnenje stranke)

12,99 

PREHRANSKO DOPOLNILO


Melatonin je človeku lasten hormon, ki ga imajo tudi živali in drugi živi organizmi, ter tudi alge. Med dnevnim ritmom se spreminja njegova koncentracija, in je pomemben pri uravnavanju cikličnih ritmov in številih bioloških funkcij v telesu. Uporabljamo ga za pomoč pri občutljivosti časovnega zamika (tako poznani »jet lag«) ter prispeva k skrajšanju časa, potrebnega za uspavanje.

Količina: 30ml Proizvajalec: Ostrovit


Dostava: 1-2 delovna dneva Možnost telefonskega naročila: 040/254-313 ali 040/546-947

Delite ta izdelek

Opis

Melatonin pršilo v steklenički

Melatonin pršilo v steklenički je človeku lasten hormon, ki ga imajo tudi živali in drugi živi organizmi, ter tudi alge. Med dnevnim ritmom se spreminja njegova koncentracija, in je pomemben pri uravnavanju cikličnih ritmov in številih bioloških funkcij v telesu. Hrana lahko vsebuje nekaj melatonina v sledovih, vendar ni pri nobeni hrani dokazano, da bi dvigovala plazemsko koncentracijo melatonina. Proizvajajo ga naši možgani pred in med spanjem, njegova koncentracija je najvišja ponoči, zato ga imenujemo tudi hormon noči. Izločati se začne takoj, ko se začne temniti-tema torej spodbuja tvorbo, svetloba pa jo zavira. Hiter tempo življenja, stres, izmensko delo vplivajo na tvorbo melatonina, kar lahko vpliva na kvaliteto življenja. Znano je tudi, da se nivo melatonina s starostjo zmanjšuje.

Melatonin prispeva k blaženju subjektivnih občutkov časovnega zamika (tako poznani »jet lag«) vir.:(EU Register on nutrition and health claims- Commission Regulation (EU) No 432/2012 of 16 May 20122.

Melatonin prispeva k skrajšanju časa, potrebnega za uspavanje vir.:(EU Register on nutrition and health claims- Commission Regulation (EU) No 432/2012 of 16 May 2012

Uporaba: 1 razpršek 1 uro pred spanjem pod jezik

Opozorilo: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Ne uporabljajte izdelka melatonin pršila med vožnjo ali upravljanjem strojev, ne kombinirajte z uživanjem alkohola in drugimi zdravili, vključno z zeliščnimi pripravki.

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katerekoli sestavine  prehranskega dopolnila. Izdelka ne smejo uporabljati otroci, nosečnice in doječe matere. Hranite izven dosega majhnih otrok. Pred povečanje priporočene dnevne količine se posvetujte s svojim zdravnikom. Hranite pri temperaturi do 25 °C. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Proizvajalec: Ostrovit- Fitness Trading Robert Szulborski, ul. Sitarska 16, 18-300 Zambróv-Poljska

Sestava: sredstvo za povečanje prostornine: glicerol; prečiščena voda, melatonin.

Alergeni: izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezamovo seme, žita, ki vsebujejo gluten, jajca, rake, ribe.

Vsebina: 276 porcij, neto količina 30ml.

Na odmerek: 1 aplikacija: Melatonin 1mg

1 mnenje za Melatonin pršilo v steklenički, 30ml

  1. Zdenka

    Sprej je najboljši. 🙂

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja