Bajkalska čepica velja za naravni adaptogen, proizvodi iz korenine imajo veliko zdravilnih učinkov: antibakterijsko, antialergijsko, antidiaroično, antioksidativno. Znanstveni centra John Innes trdijo, da je Bajkalska čepica rastlina kater pomaga pri mnogo boleznih. Namreč, ugotovili so, da Bajkalska čepica (Scutellaria baicalensis), ki se uporablja v kitajski medicini in je  ena od 50 najbolj zdravilnih rastlin katere uporablja Kitajska medicina, proizvaja snov, ki omogoča zdravljenje bolezni pljuč, piše Business Weekly.

Po podatkih britanskih raziskovalcev, v korenu Bajkalske čepice obstajajo organske snovi, imenovane flavoni, ki nimajo samo protivirusnega učinka, ampak tudi pomagajo ubiti maligne celice. Biologi so izvedli poizkuse na živalih in ugotovili, da flavoni preprečijo širjenje raka. Po podatkih sodelavcev Centra John Innes, je temeljito preučevanje procesa sinteze flavonov, omogočil pridobivanje koristnih snovi, ki so pomembna za proizvodnjo revolucionarnih sodobnih zdravil. Zaključili so, da Bajkalska čepica(kapica) pomaga pri kardiovaskularnih boleznih (srce, žile), kakor tudi pri pljučnih težavah. Prav tako pomaga pri boljšem spancu in stresu.

Poreklo rastline je iz Sibirije (Irkutsk), Bajkalsko jezero.


Viri: John Innes center https://www.jic.ac.uk/research-impact/publications/scutellaria-baicalensis-the-golden-herb-from-the-garden-of-chinese-medicinal-plants/

Business Weekly   https://www.businessweekly.co.uk/news/academia-research/chinese-medicinal-plant-carries-cancer-hope

Alternutris
V rubriki BLOG se bomo zmeraj potrudili ponuditi nekaj novega in zanimivega. Glavna tema blogov bo tema zdravje in lepota.
Preberi več >>>
Število komentarjev: 1
Anonimno

Super članek, ogromno še je rastlin, ki jih ne poznamo v celoti.

Pokazuje 1 do 1 od 1 (1 Strani)
Napišite komentar

Prosim prijavite se ali registrirajte, da bi lahko komentirali.